6 factori de avut în vedere când cumpărați o lenjerie de pat de calitate
/
/
6 factori de avut în vedere când cumpărați o lenjerie de pat de calitate

6 factori de avut în vedere când cumpărați o lenjerie de pat de calitate

Ce observați ori de câte ori navigați pe internet pentru a cumpăra lenjerii de pat pentru casa dumneavoastră? Care sunt factorii pe care îi aveți în vedere când căutați o lenjerie de pat? Mai jos găsiți 6 recomandări pe care este bine să le aveți în vedere atunci când cumpărați un set nou de lenjerii.

Densitatea țesăturii

S-ar putea să apreciați calitatea unei lenjerii de pat la o simplă atingere, dar din punct de vedere tehnic, calitatea este determinată de densitatea materialului . Numărul de fire este definit că numărul de fire orizontale și verticale prezente într-un centimetru pătrat al materialului. Numărătoarea firului este considerată că fiind barometrul care determină durabilitatea și netezimea lenjeriei de pat.

În descrierea unui produs uitați-vă sau întrebați și de numărul de fire. Lenjeriile de pat de bună calitate pot varia între 200 și 800 de fire, în funcție de tipul de țesătură.

Tipul de bumbac

Acest lucru pare să fie un pic confuz pentru noii cumpărători. În general, se ia în considerare doar termenul “bumbac 100%” și atât. Dar știi că există tipuri diferite de plante de bumbac care sunt folosite în fabricarea lenjeriilor de pat? Există bumbacul Egiptean – din fibră lungă și rezistentă, Pima – o varietate superioară de bumbac numită după tribul Pima de americani nativi, cultivată în principal în Peru și în sud-vestul Statelor Unite. Ca alternativă la bumbacul clasic, există bumbacul organic.

Datorită metodelor de producție non-toxice, un tip de bumbac care a căpătat aceeași notorietate ca și bumbacul egiptean este bumbacul organic. Provine din semințe naturale și este crecut fără a se interveni toxic, iar naturalețea bumbacului organic face ca materialul să fie moale ca o spumă și prezintă durabilitate ridicată, tocmai datorită lipsei substanțelor toxice. Alegeți ce este mai bine pentru somnul și pielea dvs. La urma urmei, cel puțin 7-8 ore în fiecare noapte veți dormi în ele!

Mărime

Pe baza mărimii, ele sunt numite lenjerii de pat single, queen, king și double king.

Când vă gândiți să cumpărați o lenjerie, e bine să notați măsurile saltelei, pernelor și pilotei. Spre exemplu o lenjerie QUEEN are de regulă dimensiunile potrivite pentru o saltea de 160 x 200 cm, perne 50 x 60/70 cm și pilotă de 200 x 200/220 cm. Totodată încercați să găsiți acel brand care vă oferă posibilitatea să combinați dimensiunile conform cu nevoile dumneavoastră, ca să nu cumpărați mai mult material decât vă este necesar. AStfel veți economisi bani, obținând în același timp produsul perfect.

Imprimeul / aspectele legate de model

Alegeți un set de lenjerii care să întregească designul dormitorului și care să îmbie la relaxare și odihnă! Indiferent de tipul sau modelul preferat, luați în considerare și cum se vor întreține culorile, dar și tipul de vospea folosit în imprimarea modelului (spre exemplu lenjeriile organice folosesc doar vopseluri non-toxice). Îndiferent de decor rețineți faptul că așternuturile albe și fine dau mereu un plus de eleganță dormitorului!

Tipuri de țesături

De la percale și flanel, la satin și jacquard, lenjeriile de pat pot fi găsite într-un număr variat de țesătură. Este important să verificați țesătura unei lenjerii deoarece are un impact semnificativ atât asupra durabilității și texturii așternuturilor de pat, cât și a felului în care interacționează cu pielea. De exemplu, tipul de țesătură percale este făcut din bumbac pieptănat iar astfel de lenjerii sunt ușoare la atingere și cu aspect mat. O țesătură jacquard este creată printr-un proces de țesătură programat să ridice fiecare fir de urzeală independent de celelalte fire. Designul țesăturii jacquard este încorporat în loc să fie imprimat sau vopsit direct pe material. Flanelul este o țesătură ușor tricotată, fabricată de obicei din lână, bumbac sau fibre sintetice. Este un material moale, călduros pe perioada iernii și accesibil ca preț.

Luxoase și elegante până la ultimul detaliu, materialele cu aspect satinat sunt țesute special pentru a crea un finisaj mătăsos și extrem de plăcut la atingere. De regulă acest tip de țesătură tinde să aibă un număr mai mare de fire de bumbac decât țesătura percale. Este o alegere sofisticată pentru orice pat matrimonial sau pentru camera oaspeților.

Cumpărați mai multe lenjerii de pat decât aveți nevoie

Dacă ați petrecut mult timp pentru a vă decide ce tip de așternuturi de pat să cumpărați, cu siguranță nu veți mai dori să o faceți din nou în curând. Luați în considerare cumpărarea a două sau trei seturi identice, astfel încât să le puteți înlocui cu ușurință. Dacă se varsă ceva pe cearceaful de pat, puteți să-l înlocuiți doar pe acesta. Asigurați-vă totodată că ați cumpărat fețe de perne suplimentare pentru prospețime.

Share this post

There are no comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Niciun produs în coș.